Hoppa till huvudinnehåll

ALIGAL™

Gaser för livsmedelsindustrin

ALIGAL™ – gaser för produktion av livsmedel och drycker

ALIGAL är Air Liquides produktnamn på gaser och gasblandningar som används vid produktion av livsmedel och drycker. ALIGAL-gaserna är speciellt anpassade för dagens krav inom livsmedelsproduktion och är tillverkade i enlighet med de specifikationer, regelverk och standarder, som gäller för produktion, lagring och distribution av livsmedelsgaser.

ALIGAL livsmedelsgaser täcker in hela kedjan av livsmedelsproduktion, från hantering av råvaror till transport av färdiga livsmedelsprodukter. Den rena gasen eller gasblandningen bevarar den naturliga färgen och smaken på färsk mat och dryck och motverkar svinn till följd av oxidering, bakterier och mögel som uppstår när livsmedel kommer i kontakt med syret i den omgivande luften. Gaserna är färg- och luktlösa och genomgår strikta rutiner för fyllning och kontroll för att säkerställa att du får en enhetlig produkt med rätt kvalitet.

ALIGAL – användningsområden

ALIGAL livsmedelsgaser används inom livsmedelsindustrin för kylning, frysning, temperaturkontroll, kolsyrning, förpackning i modifierad atmosfär (MAP, Modified Atmosphere Packaging) och inertering. Varje gas och gasblandning har utformats för att möta livsmedelsbranschens krav på hållbarhet på en rad specifika livsmedel, t ex färskt och processat kött, färsk kyckling, ost, sallad, färsk pasta, färdiga smörgåsar, snacks, bageriprodukter m m.

ALIGAL gaser för drycker används bl a för att kolsyra öl och andra drycker, för att förlänga hållbarheten och bevara kvaliteten på dryckerna.

Air Liquides totallösning för livsmedelsprocesser

I Air Liquides totallösning för livsmedelsprocesser ingår gas, teknik, tjänster och ett utrustningsprogram i form av bl a frys- och kylutrustning, regulatorer, gascentraler och andra gastillbehör för hantering av gaser. Vi skräddarsyr din lösning efter dina krav på kvalitet, hygien och produktion. Våra experter inom livsmedelsapplikationer och livsmedelsteknik hjälper dig att designa, installera och starta upp och optimera din livsmedelsprocess.

Läs mer om vår totallösning för livsmedelsindustrin.

Leverans av ALIGAL

Air Liquide levererar ALIGAL i olika volymer.

Behöver du gas i stora mängder kan vi leverera den i flytande form via tankbil. Vi installerar då en lämplig tank och förångare med kontroll av din gasförbrukning. Vi levererar också gasen på gasflaskor.

Utrustning

Air Liquide erbjuder gasutrustning så att du på säkrast möjliga sätt kan få din gas fram till den plats där gasen ska användas, t ex gascentral och uttagspost.

Läs mer om utrustning och gastillbehör

Tjänster

Air Liquide erbjuder alla de tjänster du behöver för att kunna använda våra gaser på ett så säkert, effektivt och lönsamt sätt som möjligt.

Läs mer om våra tjänster:

Säkerhetsdatablad och broschyrer

Läs mer om ALIGAL:

Branscher som använder ALIGAL

Läs mer om användning av ALIGAL inom din bransch:

Adress

Lundavägen 151, 212 24 Malmö

Telefon

020 44 01 44