Hoppa till huvudinnehåll
ARCAL

ARCAL™

Skyddsgaser för gasbågssvetsning

ARCAL™ skyddsgaser för gasbågssvetsning

ARCAL
ARCAL med SMARTOP

Med skyddsgaserna ARCAL™  ARCAL™ Prime, ARCAL™ Chrome, ARCAL™ Speed och ARCAL™ Force – gör vi det enklare för dig som svetsar att göra rätt val. Med endast fyra gaser täcker vi behovet av skyddsgas för de vanligaste svetsapplikationerna på marknaden.

Gratis rådgivning!

Vi hjälper dig att välja rätt skyddsgas! Bli kontaktad av en av våra svetsexperter.

Ja tack! Gratis rådgivning av en svetsexpert.


Inom Air Liquide ser vi annorlunda på skyddsgaser för svetsning. På en marknad med en mängd liknande produkter vill vi erbjuda dig en smart lösning. Vi tror att smart inte behöver vara komplicerat, tvärtom är enkelhet mycket smartare. Bara då kan du koncentrera dig på det som verkligen betyder något i ditt svetsarbete, nämligen att lita på att du har en gas som är tillförlitlig, enkel att använda och alltid ger hög prestanda.

ARCAL skyddsgaser

ARCAL Prime

ARCAL Prime är en universell skyddsgas för TIG- och plasmasvetsning samt rotskydd av alla material. Du kan även använda gasen för MIG-svetsning av aluminium och kopparlegeringar eller titan och höglegerade rostfria stål.

 • Hög renhet
 • Perfekt yta
 • Hög flexibilitet

ARCAL Chrome

ARCAL Chrome är en universell skyddsgas för MAG-svetsning av ferritiska och austenitiska rostfria stål, t ex kemiska behållare och rör. Gasen ger dig god finish, liten mängd rök och väldigt lite svetssprut.

 • Högblankt resultat
 • Kostnadseffektiv
 • Låg oxidation

ARCAL Speed

ARCAL Speed är en universell skyddsgas för MAG-svetsning med trådelektrod av låg- och olegerade stål. Denna gas kan du även använda med perfekt resultat för högproduktiv svetsning, t ex robotiserade applikationer. Den ger dig god finish, liten mängd rök och väldigt lite svetssprut.

 • Hög svetshastighet
 • Mindre efterarbete
 • Hög automatisering

ARCAL Force

ARCAL Force är en universell skyddsgas för MAG-svetsning med tråd- och rörelektrod av låg- och olegerade stål. Gasen är tolerant mot ytföroreningar, ger god inträngning och lite svetssprut.

 • Bra inträngning
 • Bra svetsekonomi
 • Mindre förarbete

ARCAL Tekniska skyddsgaser

Air Liquide erbjuder även ett tjugotal s k Tekniska skyddsgaser. Dessa gaser väljer du när du behöver en specifik skyddsgasprodukt.

Läs om kunden som fick ett gott råd av vår svetsexpert och bytte till vår tekniska skyddsgas ARCAL R1-2. Bytet ökade produktionshastigheten och gav bättre kvalitet på svetsresultatet!

Leverans av ARCAL

Air Liquide levererar ARCAL i olika flaskstorlekar.

Behöver du gas i stora mängder kan vi leverera den i flytande form via tankbil. Vi installerar då en lämplig tank och förångare med kontroll av din gasförbrukning.

Utrustning

Air Liquide erbjuder gasutrustning så att du på säkrast möjliga sätt kan få din gas fram till den plats där gasen ska användas, t ex gascentral och uttagspost.

Läs mer om utrustning och gastillbehör

Tjänster

Air Liquide erbjuder alla de tjänster du behöver för att kunna använda våra gaser på ett så säkert, effektivt och lönsamt sätt som möjligt.

Läs mer om våra tjänster:

Branscher som använder ARCAL

Läs mer om användning av ARCAL inom din bransch:

Adress

Lundavägen 151, 212 24 Malmö

Telefon

020 44 01 44