Hoppa till huvudinnehåll
Argon

Argon

Skyddsgas för en mängd industriprocesser

Användning av argon

Argon används som skyddsgas i en mängd olika industriprocesser, t ex inom stål- och metallbearbetning, tillverkning av bildelar, elektronik, livsmedelsprocesser och vid vintillverkning. Argon används också vid tillverkning av glödlampor och fönster med dubbla glasrutor. Air Liquide levererar argon och argonblandningar i olika volymer och renheter.

Argon som skyddsgas vid svetsning och skärning

Argon och argonblandningar används ofta som skyddsgas när du ska svetsa aluminium, rostfritt stål, brons och koppar (bågsvetsning). Som skyddsgas vid TIG-, MIG-, MAG- och plasmasvetsning samt rotskydd ger argon en inert atmosfär som förhindrar oxidation och andra kemiska förändringar som är skadliga för svetsen. Inom stålproduktion fungerar argon som ett skydd mellan den flytande metallen och den omgivande atmosfären.

Air Liquide levererar argon och argonblandningar under vårt produktnamn ARCAL™ som omfattar fyra skyddsgaser färdiga att använda. De täcker in i stort sett alla typer av svetsning i alla situationer och är tillförlitliga, enkla att använda och utformade för dina specifika behov och krav på prestanda.

Argon för laboratorier

ALPHAGAZ™ högrent argon för användning i laboratorier, t ex kromatografi, nollställning, liksom olika former av analyser och processkontroll, gör det enklare för dig att säkerställa pålitliga och reproducerbara analyser.

Leverans av argon

Air Liquide levererar ren argon och argonblandningar i olika volymer och koncentrationer.

Behöver du gas i stora mängder kan vi leverera den i flytande form via tankbil. Vi installerar då en lämplig tank och förångare med kontroll av din gasförbrukning.

Behöver du argon på gasflaskor är dessa utrustade med någon av våra moderna och smarta flaskventiler som ingår i det vi kallar Top-familjen det vill säga Smartop™, ALTOP™, EXELTOP™ eller ALbee™.

Utrustning

Air Liquide erbjuder gasutrustning så att du på säkrast möjliga sätt kan få din gas fram till den plats där gasen ska användas, t ex gascentral och uttagspost.

Läs mer om utrustning och gastillbehör

Tjänster

Air Liquide erbjuder alla de tjänster du behöver för att kunna använda våra gaser på ett så säkert, effektivt och lönsamt sätt som möjligt.

Läs mer om våra tjänster: