Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedel

Air Liquide levererar gaslösningar till livsmedelsindustrin

Air Liquide erbjuder säkra och effektiva gaslösningar till livsmedelsindustrin. Vi levererar gaser, utrustning och tjänster för hela kedjan av livsmedelsproduktion, från jordbruk till slutkonsument. Våra lösningar omfattar både livsmedelsprocesser och distribution av livsmedel, t ex frysning, kylning, kolsyrning av drycker, modifierad atmosfärsförpackning (MAP) samt inertering.

Air Liquides gaslösningar för livsmedelsindustrin uppfyller alla gällande hälso- och säkerhetsstandarder, som t ex HACCP, och har full spårbarhet.

Gaserna följer även den europeiska standarden för livsmedelstillsatser genom följande E-nummer:

 • E290 för koldioxid
 • E941 för nitrogen 
 • E948 för oxygen

Genom att säkerställa säkerhet och kvalitet kan vi hjälpa dig att förlänga hållbarheten på dina livsmedelsprodukter så att din verksamhet blir mer effektiv och lönsam. Våra experter, som hjälper dig att anpassa gaslösningen till din process, har bred kunskap som bygger på såväl många års erfarenhet som global forskning och utveckling.

Läs mer om våra livsmedelsgaser ALIGALTM.

Fokus på säkerhet

Air Liquides produktion av flytande koldioxid och nitrogen till livsmedels- och dryckesindustrin följer HACCP-standard.

Lång tradition av innovativt arbete

Air Liquide-koncernen har en lång tradition av att utveckla kryogena teknologier och innovationer för livsmedelsindustrin. Våra lokala experter inom livsmedelsapplikationer har ett nära samarbete med koncernens forskningscentra för att kunna hjälpa dig att implementera innovativa lösningar som kan förbättra din produktion och öka din lönsamhet.

Livsmedel – värdekedja

Välj det steg i värdekedjan där Air Liquide kan erbjuda dig en lösning.

Varför välja oss?

 • 01

  Certifierade gaser

  Air Liquides gaser tillverkas i enlighet med gällande säkerhets- och kvalitetsstandarder för livsmedelsprodukter.

 • 02

  Branschexpertis

  Air Liquide utvecklar och förbättrar ständigt nya applikationer och ny utrustning för livsmedelsindustrin för att du ska kunna hantera de utmaningar som rör säkerhet och kvalitet.

Adress

Lundavägen 151, 212 24 Malmö

Telefon

020 44 01 44