Dosering och purging drycker

Oxygenhantering

Dosering och purging drycker

Air Liquide hjälper dig med metoder för att avlägsna syre från drycker (deoxygenering) vilket skyddar dem från oxidation.. Vissa drycker innehåller komponenter som är mycket mottagliga för oxidation, vilket gör att färg och smak kan förändras under distributionen. Det har bevisats att så lite som 10 ppm syre kan orsaka förändringar. Genom att strila (sparge) en inert gas genom drycken före lagring och tappning på flaskor kan man reducera den resterande delen syre som finns i drycken ner till så lite som 1 till 3 ppm, vilket förlänger hållbarheten på drycken.


Inertering, blanketing och sparging

Air Liquide hjälper dig att välja en lämplig metod för att undvika oxidation i din dryck. Oxidation inträffar när det tomma utrymmet runt en produkt innehåller fukt och syre (oxygen), vilket har en negativ effekt på själva produkten. Inertering, blanketing och sparging är de tre vanligaste sätten att undvika oxidation genom att eliminera luftens syre runt produkten. När man ersätter syre med kväve eller argon fylls tomrummet med en torr och inert gas som skyddar drycken.


Dosering och purging

Air Liquide erbjuder lösningar för dosering och purging. Dosering av flytande kväve är en unik process som hjälper till att bevara kvaliteten på drycken och även förlänger hållbarheten. Droppar med flytande kväve injiceras vid fyllningen av flaskor och burkar för att driva ut luft och reducera halten av syre i vätskan.

Trycksättning

vatten flaskor trycksättning

Air Liquide erbjuder miljövänliga och kostnadseffektiva system för trycksättning av förpackningar för drycker, i synnerhet vattenflaskor. Om man ökar trycket i flaskan blir den mycket stabilare när den är fylld och tillsluten. Man häller en droppe flytande kväve i varje flaska innan man fyller på vatten eller annan dryck ovanpå den flytande gasen. Kvävet förångas och expanderar ungefär 700 gånger och skapar ett övertryck inuti flaskan.

Kolsyrning (karbonering, carbonation)

drycker

Rätt mängd kolsyra i din dryck är avgörande för bilda de perfekta bubblorna i allt från vatten, vin och läsk, till att skapa ett tilltalande lager med skum i ditt glas med öl. Vi följer noggrant vår produktion av koldioxid och arbetar ständigt med att optimera våra processer. Allt för att uppfylla de krav som gäller för koldioxid klassad för livsmedel och för att möta våra kunders förväntningar.

Har du några frågor om gaslösningar för drycker?

Fyll i vårt kontaktformulär!