Hoppa till huvudinnehåll

Få gratis rådgivning av en svetsexpert!

Air Liquides skyddsgaser för svetsning skärning heter ARCAL

Undrar du över vilken skyddsgas som är bäst för aluminium- och kopparlegeringar eller rostfritt stål? Vill du minska rökutveckling eller svetssprut? Kanske vill du bli effektivare och undvika allt efterarbete? Säkert vill du få en snygg finish på din svetsfog! Oavsett vilka frågor eller problem du har, så hjälper vi dig!

Vill du jobba mer effektivt?

Vi hjälper dig att välja rätt skyddsgas! Bli kontaktad av en av våra svetsexperter.

Ja tack! Gratis rådgivning av en svetsexpert.

Vår kund BH Svets fick ett gott råd av Air Liquides svetsexpert och ökade produktionshastigheten.
Läs mer här.

ARCAL™ skyddsgaser. Ska jag välja Basutbudet eller Tekniska skyddsgaser?

En skyddsgas är inte bara en skyddsgas, och vi vet hur viktigt det är för dig som jobbar med svetsning och skärning att välja rätt gas för ett perfekt slutresultat. Därför har vi utformat ett enkelt Basutbud som täcker ditt behov av skyddsgas för de allra vanligaste svets- och skärapplikationerna och ett tjugotal Tekniska skyddsgaser för applikationer som är lite mer speciella. Din gas köper du på kundportalen myGAS.

ARCAL Basutbud

Välj den skyddsgas som passar bäst för din TIG-, MIG- eller MAG-svetsning:

  • ARCAL Prime är en argongas avsedd för TIG- och plasmasvetsning i alla material. Prime använder du också för MIG-svetsning i aluminium- och kopparlegeringar.

  • ARCAL Chrome är perfekt för MAG-svetsning i austenitiska och ferritiska rostfria stål. Chrom är framtagen för att passa krom.

  • ARCAL Speed använder du vid MAG-svetsning i låg- och olegerade stål. Du kan svetsa med hög hastighet och högt nedsmältningstal. Speed är alltså lämplig för automatiserade och robotiserade svetsapplikationer.

  • ARCAL Force väljer du för MAG-svetsning i låg- och olegerade stål, även när ytan på materialet är oxiderat eller kontaminerat. Utmärkt för svetsning i grövre material.

ARCAL Tekniska skyddsgaser

När du ska arbeta med mer speciell svetsning och skärning kan du behöva en specifik skyddsgasprodukt. Då väljer du någon av våra ARCAL Tekniska skyddsgaser. När du ska välja rätt Teknisk skyddsgas kan våra svetsexperter ge dig goda råd.

Adress

Lundavägen 151, 212 24 Malmö

Telefon

020 44 01 44