Hoppa till huvudinnehåll
Läkemedel och Bioteknik
Välj det steg i värdekedjan där Air Liquide kan erbjuda dig en lösning.

Inertering, skyddsatmosfär och rening

Råvaror, API och hjälpämnen kan vara känsliga för oxygen och fukt i luften. Därför måste de ofta skyddas med en inert gas för att undvika ovälkomna reaktioner, så att läkemedlets verksamma egenskaper kan bevaras. Inertering, skydd och rening med nitrogen bidrar också till att minska risken för antändning och explosion vid t ex lagring av lättantändliga lösningsmedel och fräsning av pulver. Air Liquides lösningar, som omfattar gas, utrustning och tjänster, ger dig en optimerad förbrukning av nitrogen och noggrann kontroll.

Gaser

Utrustning

Air Liquide erbjuder gasutrustning så att du på säkrast möjliga sätt kan få din gas fram till den plats där gasen ska användas, t ex gascentral och uttagspost.

Tjänster

Air Liquide erbjuder alla de tjänster du behöver för att kunna använda våra gaser på ett så säkert, effektivt och lönsamt sätt som möjligt.

Säkerhetsdatablad och broschyrer

Varför välja oss?

 • 01

  Experter inom din bransch

  Vi har expertis inom din bransch och levererar tillförlitliga och högrena gaser och säkra metoder för gasförsörjning, anpassade efter dina krav och behov.

 • 02

  Skräddarsydda lösningar

  Air Liquide har expertkunskaper inom bl a temperaturkontroll och inertering, vilket gör det möjligt för oss att leverera innovativa och skräddarsydda lösningar för hela leveranskedjan i din verksamhet.

 • 03

  Uppfylla lagkrav

  Vi arbetar tillsammans med dig så att du kan följa befintliga kvalitets- och lagkrav inom ditt område. Våra gaser produceras och levereras enligt GMP (Good Manufacturing Practice) och specifikationerna i den Europeiska Farmakopéen.

 • 04

  Kvalitetskontroll

  Vi har utvecklat en rad gasprodukter särskilt avsedda för API-tillverkare (Active Pharmaceutical Ingredients) och läkemedelsprodukter. Våra högrena gaser är spårbara och levereras med analyscertifikat och tillverkningscertifikat.

 • 05

  Tillförlitliga leveranser

  Tack vare Air Liquides unika logistiklösning för kylkedjan kan dina produkter förbli stabila och transporteras utan att ta skada.