Hoppa till huvudinnehåll
Livsmedel – värdekedja
Välj det steg i värdekedjan där Air Liquide kan erbjuda dig en lösning.

Top injection-system

Air Liquide erbjuder ett top injection-system som använder koldioxid för kylning av bakade produkter, kött, skaldjur och processad mat. Den enkla lösningen ger en skyddsatmosfär när produkterna mixas eller blandas och gör det möjligt att kontrollera temperaturen. Ett snöhorn för koldioxid monteras ovanpå blandaren och omvandlar koldioxiden till snö som “snöar” över livsmedelsprodukterna. Snön blandas lätt med produkterna och ger en omedelbar kylning. Eftersom koldioxidsnön omvandlas till gas blir det inget tillskott av vätska till produkten. Koldioxid kan dessutom fungera som skydd mot bakterier och svamp i vissa livsmedelsprodukter.

Gaser

Utrustning

Air Liquide erbjuder gasutrustning så att du på säkrast möjliga sätt kan få din gas fram till den plats där gasen ska användas, t ex gascentral och uttagspost.

Tjänster

Air Liquide erbjuder alla de tjänster du behöver för att kunna använda våra gaser på ett så säkert, effektivt och lönsamt sätt som möjligt.

Säkerhetsdatablad och broschyrer

Varför välja oss?

  • 01

    Certifierade gaser

    Air Liquides gaser tillverkas i enlighet med gällande säkerhets- och kvalitetsstandarder för livsmedelsprodukter.

  • 02

    Branschexpertis

    Air Liquide utvecklar och förbättrar ständigt nya applikationer och ny utrustning för livsmedelsindustrin för att du ska kunna hantera de utmaningar som rör säkerhet och kvalitet.