Hoppa till huvudinnehåll

Gjutning

Air Liquide levererar industrigaser och oxy-fuelbrännare till gjutningsprocesser, t ex för skänkförvärmning och smältning. Air Liquies EGAL-process (Expanding Gas Air Liquide) använder flytande gaser, argon och nitrogen, för att begränsa kontakten mellan smält metall och de gaser som finns i luften, som oxygen, nitrogen och vattenånga, under smältprocessen.

Air Liquides SPAL-teknologi för inertering av smältan ger färre defekter och förbättrade mekaniska egenskaper på metallen samt minskad kassation vid gjutningen.

Läs mer om SPAL:

Gaser

Utrustning

Air Liquide erbjuder gasutrustning så att du på säkrast möjliga sätt kan få din gas fram till den plats där gasen ska användas, t ex gascentral och uttagspost.

Tjänster

Air Liquide erbjuder alla de tjänster du behöver för att kunna använda våra gaser på ett så säkert, effektivt och lönsamt sätt som möjligt.

Säkerhetsdatablad och broschyrer

Varför välja oss?

 • 01

  Branschledande

  Air Liquide är världens ledande leverantör av industrigaser som bl a är nödvändiga för metallindustrin, t ex oxygen, nitrogen och argon.

 • 02

  Skräddarsydda lösningar

  Våra experter arbetar tillsammans med dig för att ta fram den lämpligaste och mest kostnadseffektiva gaslösningen, baserat på dina krav och önskemål när det gäller renhet, flöde, volym och säkerhet.

 • 03

  Tillförlitlighet

  Air Liquides gaslösningar är tillförlitliga, reproducerbara och i enlighet med strikta och ständigt föränderliga regelverk.

 • 04

  Global närvaro

  Air Liquides globala nätverk av experter inom metallurgi hjälper kunder över hela världen.

 • 05

  Forskning och utveckling

  Vi har ett globalt nätverk av applikationsexperter som arbetar med forskning och utveckling och som tar fram den optimala lösningen för ett givet behov.