livsmedel

Våra gaslösningar till livsmedelsindustrin

Air Liquide erbjuder säkra och effektiva gaslösningar till livsmedelsindustrin. Vi levererar gaser, utrustning och tjänster för hela kedjan av livsmedelsproduktion, från jordbruk till slutkonsument. Våra lösningar omfattar både livsmedelsprocesser och distribution av livsmedel, t ex frysning, kylning, kolsyrning av drycker, modifierad atmosfärspackning (MAP) samt inertering.

Air Liquides gaslösningar för livsmedelsindustrin uppfyller alla gällande hälso- och säkerhetsstandarder, som t ex HACCP, och har full spårbarhet.
Gaserna följer även den europeiska standarden för livsmedelstillsatser genom följande E-nummer:

  • E290 för koldioxid
  • E941 för nitrogen, 
  • E948 för oxygen

Genom att säkerställa säkerhet och kvalitet kan vi hjälpa dig att förlänga hållbarheten på dina livsmedelsprodukter så att din verksamhet blir mer effektiv och lönsam. Våra experter, som hjälper dig att anpassa gaslösningen till din process, har bred kunskap som bygger på såväl många års erfarenhet som global forskning och utveckling.

Air Liquide-koncernen har en lång tradition av att utveckla kryogena teknologier och innovationer för livsmedelsindustrin. Våra lokala experter inom livsmedelsapplikationer har ett nära samarbete med koncernens forskningscentra för att kunna hjälpa dig att implementera innovativa lösningar som kan förbättra din produktion och öka din lönsamhet.

Air Liquides testcenter för livsmedel

cryogenic

Testanläggning för kryogen kylning och frysning samt förpackning i modifierad atmosfär (MAP)

Välkommen till vårt nordiska testcenter för livsmedel! Kryoteknik är perfekt för storskalig kylning och frysning av livsmedelsprodukter vid mycket låga temperaturer, med hjälp av kryogena tunnlar eller kryogena frysskåp. Du kommer inte att bli missnöjd med hur snabb och effektiv kryogen kylning är!

Har du några frågor om gaslösningar för livsmedel?

Fyll i vårt kontaktformulär!